Ο ξενώνας


Λεωνιδαίον

Ο ξενώνας Λεωνιδαίον πήρε το όνομά του από τον πολυτελή ξενώνα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του ιερού της Ολυμπίας, έξω από τον περίβολο της Άλτεως. Προοριζόταν για τη φιλοξενία των αξιωματούχων, οι οποίοι έρχονταν στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Χτισμένο γύρω στο 330 π.Χ. ανοικοδομήθηκε τουλάχιστον δύο φορές στους ρωμαϊκούς χρόνους και οφείλει το όνομά του στο δωρητή και αρχιτέκτονα Λεωνίδα από τη Νάξο. Το Λεωνιδαίον είναι ένα μεγάλο, σχεδόν τετράγωνο κτήριο, το οποίο έχει εξωτερικά στις τέσσερις πλευρές του ιωνική κιονοστοιχία, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 138 κίονες με ύψος 5,55 μ. Στο κέντρο υπάρχει μια αυλή με περιστύλιο που αποτελείται από 44 δωρικούς κίονες. Μεταξύ των δύο κιονοστοιχίων αναπτύχθηκαν και στις τέσσερις πλευρές του κτιρίου, τα δωμάτια που βλέπουν στην αυλή. Τα πιο ευρύχωρα δωμάτια βρίσκονται στη δυτική πλευρά, η οποία είχε βάθος 15 μ., Η άλλη πλευρά είχε βάθος 10 m. Η είσοδος βρισκόταν στη νότια και βόρεια πλευρά. Παρεμβάσεις στο κτίριο έγιναν κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, όταν τεχνητή διακοσμητική λίμνη σχηματίστηκε στην κεντρική αυλή. Στη συνέχεια το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία των Ρωμαίων αξιωματούχων.

Το lounge μπαρ

Το πρωινό σερβίρεται σε αυτόν τον χώρο, μόλις ένα βήμα από το δωμάτιό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το lounge μπαρ είναι ανοιχτό για καφέ, ποτά και άλλα αναψυκτικά και το βράδυ τα φώτα είναι χαμηλωμένα ώστε το μπαρ να σερβίρει ποτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία ανάγκη για ένα αναψυκτικό, είναι ένα ευχάριστο και ήσυχο μέρος όπου μπορεί κανείς να καθίσει να διαβάσει ή να χαλαρώσει.